Rekordní aukce 2014

16.12.2014 20:31

V pátek 28. listopadu se v prostorách zámeckého sálu v Mikulově odehrála tradiční dobročinná aukce pro Biliculum. Dražila se vzácná archivní vína, umělecká díla malířů a výtvarná díla uživatelů Denního stacionáře Mikulov. Díky štědrosti dražitelů, partnerů a sponzorů se podařilo získat neuvěřitelných 340.000,- Kč, což je nejvíce za uplynulé ročníky. Peníze budou použity na dofinancování provozu stacionáře.

Po úvodním proslovu ředitele Petra Maláska a senátora Jana Hajdy, byl večer zahájen krátkou fotoprezentací Občanského sdružení Bilicula. Poté následovalo vystoupení klientů Denního stacionáře za doprovodu dívčí kapely Do zdi z gymnázia Mikulov. Samotná dražba předmětů byla rozdělena do dvou bloků. Některá výtvarná díla představili na pódiu samotní autoři - uživatelé Denního stacionáře. Letos padl dražební rekord, za 35 000 Kč bylo vydraženo výtvarné dílo Jeníka Fabouka z Mikulova se sadou šesti vín, které věnovalo Moravíno Valtice.

Zvláštní poděkování patří Aleně Šilinkové, která se podílela na přípravě aukce a Zbyňku Háderovi, který nás provázel celým večerem. Občerstvení zajistili - Bohdan Urbánek (Catering Urbánek Mikulov), manželé Braunovi, Olga Babičová a firma Zelenina Podivín. O výzdobu se postarala Petra Poulová - Květinářství U Rosničky. Prostory zámku propůjčilo Regionální Muzeum Mikulov. Na tvorbě fotoprezentace se podílel Radek Novák a Martina Kužmová.

Občanské sdružení BILICULUM děkuje všem dražitelům za aktivní účast v aukci. Stejně tak děkujeme dárcům, kteří do aukce věnovali dražební předměty a hodnotná vína.

Díky pomoci, které si velmi vážíme, můžeme společně pomáhat dětem a mladým dospělým s handicapem.

Fotografie z aukce najdete zde.

Nikola Žovincová

Zpět

Kontakt

BILICULUM, z.ú.
Růžová 561/1
691 02 Mikulov

+420 778 489 810
+420 778 489 811

BILICULUM, z.ú. © 2016

Vytvořte si web zdarma!Webnode