Charitativní aukce 2012

17.11.2012 17:00

Slavnostně vyzdobený zámecký sál v Mikulově byl v pátek 16.listopadu 2012 hostitelem šestého ročníku Charitativní aukce archivních vín a výtvarných děl dětí a uživatelů Denního stacionáře Mikulov. Cílem letošní aukce bylo získat část finančních prostředků, potřebných na zakoupení nového devítimístného automobilu určeného na svoz a rozvoz dětí do stacionáře. Díky všem zúčastněným bylo tohoto cíle dosaženo a v blízké době budeme moci zakoupit nový automobil a přijmout dva nové klienty. Celkový výtěžek z aukce totiž dosáhl neuvěřitelných 324 000 Kč.
Po úvodním proslovu ředitele sdružení Petra Maláska a senátora Ing. Jana Hajdy byl program aukce zahájen hudebním a tanečním vystoupením klientů stacionáře s výstižným názvem „Cesta kolem světa“. Následovala projekce krátkého filmu, který seznámil přítomné s mikulovským stacionářem a jeho obyvateli. Samotná aukce byla rozdělena do tří bloků a obohacená recitálem mezzosopranistky Táni Janošové doprovázené klavíristou Doc. Janem Králem. Oba umělci přednesli např. árie z Rusalky či nejznámější árie Carmen z opery G.Bizeta a podtrhli tak slavnostní atmosféru večera. O to, že aukce měla zajímavý průběh, spád a vtip se postaral (již počtvrté) Daniel Rubeš, který byl nejen vynikajícím moderátorem ale současně i vtipným a motivujícím licitátorem. Letošní aukci přišli podpořit svou účastí a setkáním s našimi klienty také váleční veteráni z Jihomoravského kraje a zástupci Československé obce legionářské se s vedením Bilucula domluvili na dlouhodobé spolupráci. Aukce se konala pod záštitou senátora Ing. Stanislava Juránka.
Dražená výtvarná díla byla v převážné většině zhotovena klienty Denního stacionáře kterým při jejich výrobě pomáhaly pracovnice stacionáře. Sortiment děl byl doplněn výrobky z Ústavu sociální péče Srdce v domě v Klentnici a originálem obrazu akademického malíře Antonína Stojáka. Vysoce hodnotná archivní, až třicetiletá, vína dodala významná regionální vinařství. Dražily se také lety balónem, wellnes pobyty, projížďka na segway a další atraktivní ceny.

Občanské sdružení BILICULUM děkuje všem dražitelům za aktivní účast v aukci a dárcům, kteří do aukce věnovali dražební předměty. Zvláštní poděkování patří Regionálnímu muzeu Mikulov za zapůjčení sálu, svatební agentuře „Svatby podle Vás“ za jeho exkluzivní výzdobu a patronovi sdružení – společnosti Fosfa a.s. za dlouhodobou podporu.

Radek Novák

 

Dražební předměty a vína do aukce a na raut věnovali ...

Zpět

Kontakt

BILICULUM, z.ú.
Růžová 561/1
691 02 Mikulov

+420 778 489 810
+420 778 489 811